Energie besparen, makkelijker dan je denkt

jun 9, 2013 door

Energie besparen, makkelijker dan je denkt

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je energie zou willen besparen. Zo kun je hiervoor kiezen uit oogpunt voor het milieu, het opwekken van energie heeft namelijk vaak behoorlijk wat gevolgen voor de natuur. Maar het kan net zo goed een financiële beweegreden zijn waarom je wilt besparen, het leven is immers al duur genoeg. Maar voor de meeste mensen is het vaak toch een combinatie van deze twee zaken. Steeds meer consumenten en ook energieleveranciers worden zich dan ook bewust van de mogelijkheden die er op het gebied van energiebesparing liggen.

Wie bereid is hierin te investeren kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. De energie die je hiermee opwekt, bespaar je direct op je energierekening. In veel gevallen kom je bij het plaatsen van zonnepanelen ook in aanmerking voor subsidie, wat deze investering nog aantrekkelijker maakt. Daarnaast kan het ook de moeite waard zijn om nog eens te kijken naar de isolatie van je woning. Een goed geïsoleerde woning kan op jaarbasis een besparing van bijna duizend euro opleveren! De laatste jaren is op dit vlak vooral vloerisolatie populair. Dit is een relatief eenvoudig aan te brengen vorm van isolatie, die op jaarbasis de energierekening al snel met zo’n tweehonderd euro naar beneden kan brengen.

Maar ook als je niet direct geld wilt uitgeven zijn er genoeg tips om energie te besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming eens een graadje lager of douche een paar minuten minder. Spaarlampen zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering, maar denk er hierbij ook aan om het licht uit te doen in kamers waar je op dat moment niet bent. Het zijn misschien geen maatregelen die je direct op je energierekening terugziet, maar op de lange termijn leveren ze absoluut besparingen op.

Related Posts

Share This