Korting bij inleveren van oude kleren

jun 6, 2013 door

Korting bij inleveren van oude kleren

Outdoor kledingmerk The North Face geeft korting aan klanten die hun oude outfit inleveren bij het kopen van nieuwe kleding. Het merk heeft een zeer ambitieuze doelstelling: het wil net zoveel kleding inzamelen voor recycling, als het verkoopt aan dit soort nieuwe kleding.

The North Face gaat vol voor verduurzaming: het merk accepteert ook kleding van andere merken. Alle ingeleverde kleding gaat naar een recyclebedrijf. Hier wordt het gesorteerd en wordt het als tweedehands kleding verkocht, of gerecycled. Deze materialen komen dan weer terecht in materialen voor isolatie, knuffels en vloerbedekkingen.

Recycling is hot in het kledingindustrie. Vorig jaar begon de keten M&S al met een vergelijkbare actie en dit jaar volgde ook H&M. Veel kleding wordt nog niet ecologisch verantwoord geproduceerd. Dat is bijvoorbeeld te zien aan het grote aandeel van de kleding die gerecycled wordt als vloerbedekking of isolatiemateriaal. Uiteindelijk belanden de materialen dus alsnog op de vuilnisbelt.

Voorzichtig begint het bij kledingbedrijven ook door te dringen dat recyclebare kleding de toekomst heeft. Het Nederlandse bedrijf Mud Jeans bijvoorbeeld. Zij gebruiken geen leren labels meer, waardoor hun kleding later makkelijker te hergebruiken is. Maar het bedrijf gaat nog veel verder. Om ervoor te zorgen dat broeken worden gerecycled, kun je bij Mud Jeans geen broek kopen, maar huren. Het Duitse merk Puma gaat voorlopig nog het verst in het streven naar duurzame kleding. Zij lanceerden een kledinglijn genaamd InCycle. Deze kledingstukken zijn voor 100 procent recyclebaar of composteerbaar.

mud-jeans-tags

Related Posts

Share This