Milieubewust met de auto? Het kan!

dec 30, 2013 door

Milieubewust met de auto? Het kan!

Wie zich in zijn of haar dagelijkse leven bekommert om het milieu kiest vaak voor de trein of andere vormen van openbaar vervoer. Op die manier verklein je de impact op de natuur immers behoorlijk. Maar in sommige gevallen is een auto toch echt onmisbaar, bijvoorbeeld vanwege je werk of een druk gezinsleven. Gelukkig zijn er wat dat betreft steeds meer alternatieven die milieubewustzijn en autorijden prima laten samengaan. Wie het echt goed wil doen kiest natuurlijk voor een elektrische auto, maar de hybride alternatieven zijn ook al stukken beter voor zowel milieu als portemonnee.

 

Interessant voor bedrijf en consument

De energiezuinige auto wint de laatste jaren dan ook verschillende vlakken terrein. Zo kiezen bijvoorbeeld bedrijven er vaak voor om hun wagenpark op deze manier wat milieuvriendelijker te maken. Aan de ene kant interessant vanwege de financiële voordelen zoals een lagere bijtelling, maar zeker ook vanwege het positieve beeld dat ermee naar buiten toe wordt uitgestraald.

Daarnaast stappen ook steeds meer consumenten over op dergelijke auto’s. De populariteit is nog niet op zijn toppunt en dat komt onder meer door de actieradius die bij elektrische auto’s beperkt is en het aantal oplaadpunten dat nog wel wat mag groeien. Voor kleinere afstanden is het echter een ideale manier om je groen op de weg te begeven. Goed om te weten is dat autofabrikanten hard werken om elektrische auto’s met één oplaadbeurt verder te kunnen laten rijden en dat ook het aantal oplaadpunten nog steeds groeit.

 

Populaire elektrische auto’s

Wie interesse heeft in een elektrische of hybride auto beschikt ook over een steeds groter wordend aanbod. De top 10 van meest populaire auto’s op dit vlak ziet er dan ook zeer gevarieerd uit. Bovenaan staat de bij velen bekende Toyota Prius, maar de Opel Ampera en Chevrolet Volt zijn modellen die veel automobilisten misschien nog wel zullen verrassen. Stijlvolle auto’s die ook op motorisch gebied nog eens indrukwekkende prestaties leveren. Mogelijkheden genoeg dus en voor iedereen met een groen hart zeker het overwegen eens waard!

Related Posts

Share This