Minder vlees en kaas gezond voor vrouw

apr 1, 2013 door

Minder vlees en kaas gezond voor vrouw

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die minder vlees en kaas eten gezonder zijn dan vrouwen die veel vlees en kaas eten. Het ijzergehalte van de vrouwen blijft op peil en ze zorgen over het algemeen beter voor het milieu.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in samenwerking met de universiteiten van Groningen en Wageningen. Er werd in het onderzoek gekeken naar vrouwen die in de twintig zijn, omdat deze groep de grootste kans heeft om een te laag ijzergehalte te hebben.

Het onderzoek toont aan dat vrouwen die plantaardige voeding eten in plaats van vlees en melkproducten ongeveer 30 procent minder verzadigde vetten binnenkrijgen, terwijl vrouwen die ongeveer een derde minder vlees eten ongeveer 8 procent minder verzadigde vetten binnenkrijgen.

Ook blijkt dat het ijzergehalte niet afneemt. Dat zou vooral komen omdat ijzer ook in brood, vleesvervangers en peulvruchten zit. Tot slot zou ook het milieu baat hebben bij een vlees- en kaasarm dieet, omdat er minder grond nodig is voor het verbouwen van plantaardig voedsel.

Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek willen het RIVM en de twee universiteiten binnenkort verdere onderzoeken doen die ook duidelijk maken wat de effecten op andere voedingsstoffen zijn.

Related Posts

Share This