Veel wandelen gezonder dan hardlopen

apr 10, 2013 door

Veel wandelen gezonder dan hardlopen

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat lange wandelingen vaak beter voor het hart zijn dan hardlopen. Hoewel beide vormen van beweging het risico op hartproblemen verkleinen is wandelen beter voor het hart zolang er evenveel energie wordt verbruikt.

In het onderzoek werden de gegevens van ruim 33.000 hardlopers vergeleken met de gegevens van ruim 15.000 wandelaars. De hardlopers en wandelaars, met een leeftijd van 18 tot 80 jaar, werden gedurende een periode van 6 jaar in de gaten gehouden.

De resultaten van het onderzoek tonen aan wandelen de kans op hartziektes met 9,3 procent verlaagt, de kans op hoge bloeddruk met 7,2 procent verlaagt en de kans op hoog cholesterol met 7 procent verlaagt. Hardlopen verlaagt de kans op hartziektes met 4,5 procent, de kans op hoge bloeddruk met 4,2 procent en de kans op hoog cholesterol met 4,3 procent.

Het onderzoek toont volgens de onderzoekers aan dat mensen niet langer een excuus hebben om stil te blijven zitten. Het maakt niet uit of je gaat hardlopen of wandelen, het is allebei goed voor de gezondheid en het is belangrijk om in beweging te blijven.

Related Posts

Share This